13:49 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κάθε δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, θα καταβάλλεται μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε έτους αντί για τις 31 Ιανουαρίου κάθε χρονιάς, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Στις αντιδράσεις που πυροδότησε η τροπολογία για την μετάθεση του χρόνου καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε ότι οι καναλάρχες έχουν αρχίσει ήδη και πληρώνουν και κατηγόρησε για υποκρισία τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς όπως είπε, δεν εφάρμοσαν ποτέ τον ειδικό φόρο διαφήμισης.

Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την δυναμική παρουσία της χώρας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2019 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές.

Τι προβλέπει η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει ότι μετατίθεται ο χρόνος καταβολής των δόσεων του τιμήματος κάθε άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, που έπονται της πρώτης δόσης.

Ειδικότερα, η δόση του τιμήματος κάθε άδειας από τους πέντε παρόχους, μπορεί να καταβληθεί μέχρι τις 15 Μαΐου αντί για τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης που έγινε τον Σεπτέμβριο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταβάλουν τις υπόλοιπες δέκα δόσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου κάθε ημερολογιακού έτους.

Σχετικά:

Δύο ακόμη τηλεοπτικές άδειες δημοπρατεί το ΕΣΡ
Καταβλήθηκε η α' δόση των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
Tags:
κανάλια, τηλεοπτικές άδειες, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK