ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρωί της Πέμπτης, όρθιοι οι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους Έλληνες αξιωματικούς στα Ίμια που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ενός λεπτού σιγή τήρηθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης για τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς στα Ίμια, μετά από πρόταση του προεδρείου της Βουλής.

«Πριν εισέλθουμε στη συζήτηση, θα ήθελα να παρακαλέσω το σώμα, εάν συμφωνεί, επειδή είναι και μια μέρα θλίψης σήμερα λόγω των πεσόντων στα Ίμια να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή και να εγερθούμε για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, με την πρόταση να γίνεται προφανώς δεκτή από την Ολομέλεια.

Στην αποκορύφωση της κρίσης των Ιμίων, τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, τρεις Έλληνες αξιωματικοί έπεσαν στο καθήκον. Επρόκειτο για τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίνα Καραθανάση για επέτειο Ιμίων: «Ο αδελφός μου γνώριζε πού πήγαινε»

Μιλώντας για τη μοιραία εκείνη νύχτα, η αδελφή του ήρωα αξιωματικού Χριστόδουλου Καραθανάση, Τίνα, δήλωσε ότι ο Έλληνας ήρωας «γνώριζε πού πήγαινε».

Tags:
αξιωματικοί, νεκροί, Βουλή, Ελλάδα, Ίμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK