06:18 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι δεν έχει δώσει η κυβέρνηση εντολή για διώξεις αγροτών, πως προβληματίζεται για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης αλλά δεν μπορεί να παρέμβει.

Να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου κάλεσε τους αγρότες των μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης. Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, πως εφόσον συναντηθούν, τότε θα μπορεί να απαντήσει γραπτώς στα αιτήματά τους και πως η πόρτα του υπουργείου του είναι πάντα ανοιχτή.

«Το θολό τοπίο που υπάρχει αυτή την ώρα, δηλαδή υπάρχουν κάποια αιτήματα χωρίς να δίνεται στο υπουργείο η δυνατότητα να συζητηθούν και να δοθούν οι απαντήσεις, συντηρεί μια κατάσταση η οποία δεν είναι υγιής», είπε ο κ. Αραχωβίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα τρακτέρ στους δρόμους: Τα μπλόκα, τα αιτήματα και… οι διαφωνούντες

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση από τους αγρότες στην πρόσκληση που τους έχει απευθύνει για συνάντηση και δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση τους αυτή.

Δεν είναι κατ' εντολή της κυβέρνησης τα αγροτοδικεία

Ο κ. Αραχωβίτης, τόνισε επίσης ότι δεν έχει δώσει η κυβέρνηση εντολή για διώξεις σε βάρος αγροτών, εξέφρασε προβληματισμό για τα λεγόμενα αγροτοδικεία αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να επέμβει κινήσεις της δικαιοσύνης.

«Ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης μας προβληματίζει μεν, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν είναι θεσμικά σωστό να επέμβουμε στις αποφάσεις και τις κινήσεις της», «δεν είναι κατ' εντολή της κυβέρνησης (οι διώξεις). Και πώς είναι δυνατό, άλλωστε, τη λειτουργία ενός θεσμού να την κατευθύνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν άλλοι είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια, να κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη, πάντως αυτό σήμερα δεν συμβαίνει πουθενά», είπε ο κ. Αραχωβίτης.

Σχετικά:

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας μετά την κλήτευση σε δίκη
Ξεκίνησαν τα μπλόκα οι αγρότες, έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης
Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, πού στήνουν μπλόκα
Τα τρακτέρ στους δρόμους: Τα μπλόκα, τα αιτήματα και... οι διαφωνούντες
Tags:
μπλόκο, αγρότες, Σταύρος Αραχωβίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK