12:45 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος, αυξημένος κατώτατος μισθός. Ανέρχεται σε 650 ευρώ, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις. Συμπαρασύρονται προς τα πάνω επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και καταργείται ο λεγόμενος υποκατώτατος και το υποκατώτατο ημερομίσθιο για τους νέους έως 25 ετών.

Για τους υπαλλήλους, ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα εξακόσια πενήντα ευρώ (650,00 ευρώ). Για τους εργατοτεχνίτες, το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα είκοσι εννέα ευρώ και τέσσερα λεπτά (29,04 ευρώ).

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω το επίδομα ανεργίας αλλά και 24 επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της στο ΑΠΕ — ΜΠΕ, αναφέρει ότι σήμερα γίνετια ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα και ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους με περισσότερα δικαιώματα.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά:

Χωρίς ηλικιακές διακρίσεις ο νέος ενιαίος κατώτατος μισθός
Προβληματισμός στην Κομισιόν για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Αύξηση κατώτατου μισθού: Ποιους αγγίζει, σε ποιους κοστίζει, τι ισχύει για το αφορολόγητο
Tags:
αύξηση, κατώτατος μισθός, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK