14:59 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη διαβεβαίωση ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο παρείχε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «εκτίθεται, γιατί επενδύει για ακόμα μία φορά στην καταστροφολογική αντιπολιτευτική γραμμή».

Σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα» η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνηση είναι να προχωρήσει στην ακύρωση του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου το 2020. «Αντιθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση το έχει εισάγει στο πρόγραμμά της και αυτό έγινε σαφές από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου ξεδίπλωσε το συνολικό του πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και εμπεριείχε τη μείωση του αφορολόγητου. Ο τρόπος που εκφράστηκε για το αφορολόγητο θεωρούσε δεδομένη τη μείωση αυτή. Εξάλλου, έτσι μόνο θα έστεκε και δημοσιονομικά το δικό του πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, δήλωσε ότι «ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός είναι νόμος και θα τον τηρήσουν οι εργοδότες, γιατί γνωρίζουν ότι θα ήταν εντελώς λάθος από την πλευρά τους να κάνουν μία τόσο πρόδηλη παράβαση, η οποία θα τους οδηγούσε την αμέσως επόμενη μέρα να πληρώνουν πολλαπλάσια σε πρόστιμα».

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «σε μία οικονομία, όπως η ελληνική, συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα, γιατί τονώνει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και δίνει ώθηση στην οικονομία».

Tags:
κατώτατος μισθός, Αφορολόγητο όριο, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK