02:51 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σχολική αίθουσα

Έκτακτη εγκύκλιος του υπ. Παιδείας προς τα σχολεία για τη γρίπη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οδηγίες προς τα σχολείο της χώρας για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Ζητείται η τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής καθώς και η προσωρινή «απομόνωση» παιδιών με συμπτώματα ώστε να μη μεταδώσουν τη γρίπη.

Επείγουσα εγκύκλιο προς τα σχολεία όλης της χώρας για την εποχική γρίπη απέστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα, με αφορμή ερωτήματα για την εποχική γρίπη, το υπουργείο συστήνει στα σχολεία να ακολουθήσουν σειρά οδηγιών για την αποφυγή εξάπλωσης της γρίπης.

«Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως», είναι η πρώτη σύσταση.

Παράλληλα, ζητείται η τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.

Οι κανόνες αυτές περιλαμβάνουν την αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Ακόμη, την αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων κι άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, συστήνεται η κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, το οποίο «πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων», όπως σημειώνεται. «Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα».

Τέλος, το σημείωμα του υπουργείο ζητά «τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη».

Το υπουργείο Παιδείας ζητά οι οδηγίες αυτές να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων και καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχετικά:

Αύξηση των θανάτων από τη γρίπη στην Ελλάδα με 12 νεκρούς σε μία εβδομάδα
Έφυγε από τη ζωή 5χρονο κορίτσι στην Κρήτη που είχε προσβληθεί από την γρίπη Η1Ν1
Tags:
μετάδοση, εποχική γρίπη, γρίπη, σχολεία, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK