03:24 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Στροφή στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Φαναριού

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γραβρόγλου.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους — Εκκλησίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να προωθήσει την ατζέντα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμου, η οποία προέβλεπε την αποχώρηση των ιερέων από το μισθολόγιο του δημοσίου, είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στους εκκλησιαστικούς κόλπους.

Ενόχληση μάλιστα, είχε εκδηλώσει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Φαναριού, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Άλλωστε, ο τελευταίος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», είχε συνεχείς διαβουλεύσεις εφ' όλης της ύλης στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στην κατ' ιδίαν τους συνάντηση, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Βαρθολομαίο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πατριαρχείου.

Σχετικά:

Πότε θα παραδοθεί το πόρισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: Να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας
Ξεκινά η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή
Τι θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Στις 14 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, Κυβέρνηση, Εκκλησία της Ελλάδος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK