17:44 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί οδηγούνται στον Άρειο Πάγο για την τελική απόφαση σχετικά με την έκδοσή τους ή οχι στην Τουρκία, Ιανουάριος 2017

Πώς αντιδρούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην επικήρυξή τους

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο συνήγορος υπεράσπισης προανήγγειλε την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πώς σχολίασε την απόφαση για επικήρυξή τους.

Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι επικηρύχθηκαν από την Άγκυρα έναντι του ποσού των 670.000 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Χρίστος Μυλωνόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο την απαγόρευση της επαναπροώθησης των «8» στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας πάντως, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εμφανίστηκε καθησυχαστικός, θεωρώντας «απίθανο το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί, την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, κατέφυγαν στην Ελλάδα, αιτούμενοι και λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο.

Η Άγκυρα από την πλευρά της, έχει επανειλημμένως αξιώσει την έκδοση των «8», οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή τόσο στην τρομοκρατική — κατά την Τουρκία — οργάνωση του Φετχουλάχ Γκιουλέν, γνωστή και ως FETO, όσο και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο κ. Μυλωνόπουλος επεσήμανε, επιπλέον, ότι η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία.

«Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου».

Έκανε παράλληλα, λόγο για «πολιτιστικό αταβισμό» και «παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση ως «διακαή επιδίωξη» και «θέμα γοήτρου» της Τουρκίας. «Εφόσον η ΕΛΑΣ επιτελεί τα καθήκοντα της, δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» εκτίμησε, καταλήγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρίβας στο Sputnik: Προσπάθεια νομιμοποίησης του «υβριδικού πολέμου» η επικήρυξη των «8»

Σχετικά:

Γρίβας στο Sputnik: Προσπάθεια νομιμοποίησης του «υβριδικού πολέμου» η επικήρυξη των «8»
Με σχεδόν 700.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που βρίσκονται στην Ελλάδα
Tags:
δικηγόροι, οχτώ τούρκοι αξιωματικοί, Άρειος Πάγος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK