01:35 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Μέρα μεγάλης χαράς» χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μετά την ορκωμοσία των τριών μεταναστών ψαράδων που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια για την αυτοθυσία που έδειξαν τη νύχτα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

 

Οι τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν δεκάδες ανθρώπους από την πυρκαγιά στο Μάτι είναι και τυπικά Έλληνες πολίτες αφότου ορκίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώπιον του ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρου Μπαλτσιώτη.

Η ελληνική ιθαγένεια είχε αποδοθεί στους τρεις ψαράδες πριν λίγο καιρό σε ένδειξη αναγνώρισης της αυτοθυσίας τους τη νύχτα της 23ης Ιουλίου.

Πρόκειται για τον 50χρονο Εμαντ Ελ Χαμίστ από την Αίγυπτο, τον 46χρονο συμπατριώτη του Μαχμουντ Μεσαφερ και τον 35χρονο Έρβιν Τζέκα από την Αλβανία.

Για «μέρα μεγάλης χαράς» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ορκωμοσία των ψαράδων.

«Μέρα μεγάλης χαράς η σημερινή. Καλωσορίζουμε ως πλήρη και ισότιμα μέλη της Ελληνικής Πολιτείας τον Ervin Xheka, τον Mahmod Mesafer και τον Emad El Khamist», έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Είμαι περήφανος που έγινα και εγώ Έλληνας», έγραψε κάτω από την ανάρτηση του υπουργού, ο Μαχμουντ Μεσαφερ. «Ευχαριστώ την πατρίδα Ελλάδα και Αίγυπτο», έγραψε, ευχαριστώντας ακόμη τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Χαρίτση και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωσταντίνα Κούνεβα.

 

Tags:
ιθαγένεια, ψαράδες, ορκωμοσία, φωτιά, μετανάστες, πυρκαγιά, Αλέξης Χαρίτσης, Μάτι, Ανατολική Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK