15:51 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αθωνική πολιτεία μετέβη η σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας. Στο Άγιο Όρος ο Επίσκοπος Οδησσού Παύλος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

Τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Άγιον Όρος από Επίσκοπο της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Όπως μεταδίδει το romfea.gr ο Επίσκοπος Οδησσού Παύλος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μονή Παντοκράτορος ήταν υπέρ της αποστολής αντιπροσωπείας του Αγίου Όρους στο Κίεβο, για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αθωνική πολιτεία από τις 20 Μονές του Αγίου Όρους, μόνο οι επτά ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στην ενθρόνιση που θα γίνει στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής το Άγιο Όρος κρατά τις ισορροπίες χωρίς να δηλώνει ανοιχτά υποστήριξη σε κάποια από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, διεξήχθη στο Κίεβο η επονομαζόμενη «ενωτική σύνοδος», όπου εξελέγη ο προκαθήμενος της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν στην αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, μίλησε για «νομιμοποίηση του σχίσματος».

Ακόμη προειδοποίησε για πιθανές καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει ήδη διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας: Ζητάμε τη στήριξη του Αγίου Όρους

Tags:
αυτοκεφαλία, αυτοκέφαλο, σχίσμα, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Άγιο Όρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK