08:26 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Aίτημα αποτελεί η μη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εξέλιξη η οποία ενδεχομένως οδηγήσει - κατά τους φοιτητές - στο κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη.

Κατάληψη στο κτήριο, όπου στεγάζεται η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας, με τους φοιτητές να αντιδρούν στη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Στέργιος Γκανάτσιος, υπογράμμισε ότι αίτημα των καταληψιών αποτελεί η μη συγχώνευση με το πανεπιστημιακό ίδρυμα, εξέλιξη η οποία ενδεχομένως οδηγήσει — κατά τους φοιτητές — στο κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων υπάρχει και στα Γρεβενά, το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί ως έχειν, παρά την αναδιάρθρωση.

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι φοιτητές κατέληξαν σε ένα ευρύ πλαίσιο κινητοποιήσεων, με την κατάληψη του διοικητηρίου να λαμβάνει τη στήριξη όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητών στα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ).

Σχετικά:

Γαβρόγλου: Υπάρχουν χώροι ανομίας στα ΑΕΙ, να συζητήσουμε το πρόβλημα του «Ρουβίκωνα»
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Tags:
κατάληψη, πανεπιστήμια, φοιτητές, Δυτική Μακεδονία, Γρεβενά, Κοζάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK