07:24 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών

Στάση εργασίας προκήρυξε για την Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ

© Φωτογραφία : SOOC/George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο η ΠΟΕΔΗΝ σε διαμαρτυρία για την κλήση συνδικαλιστών σε απολογία από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ έχει κηρύξει για την Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση σε απολογία συνδικαλιστών από τη Διεύθυνση του Τμήματος «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Συγκεκριμένα, έχει κηρυχθεί παναττική στάση εργασίας 11:00 — 15:00, ενώ απευθύνεται κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ στις 11:30.

Κλήση σε απολογία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν λάβει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

«Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε για "παροχή εξηγήσεων" από το τμήμα "Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Γεωργάκη Παρασκευή, για τη συγκέντρωση στελεχών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πρωτοφανής κατά τη μεταπολίτευση και στόχο έχει «να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο, επίσης, για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων».

Tags:
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στάση εργασίας, νοσοκομεία, ΓΑΔΑ, ΠΟΕΔΗΝ, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK