16:33 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Συμβούλιο της Επικρατείας

Νέα αίτηση ακύρωσης για τα «πόθεν έσχες» από δικαστικές ενώσεις

© Φωτογραφία : SOOC/George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι δικαστικές ενώσεις που κατέθεσαν εκ νέου αίτηση ζητούν να μην υποβάλλουν δικαστές και εισαγγελείς πόθεν έσχες, ενώ οι δύο από τις πέντες ενώσεις ζητούν και «πάγωμα» της υποχρέωσής του μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Νέα αίτηση ακύρωσης με την οποία ζητούν και πάλι την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από δικαστές και εισαγγελείς κατέθεσαν πέντε δικαστικές ενώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις ζητούν παράλληλα το «πάγωμα» προσωρινά της υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι δύο ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι δικαστικές ενώσεις, με τη δεύτερη αίτηση προσβάλλουν την από 9 Ιανουαρίου απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου, ενώ επαναλαμβάνουν τους ίδιους ισχυρισμούς με την πρώτη αίτηση ακύρωσης (αντισυνταγματικότητα, κ.λπ.).

Η συζήτηση και των δύο αιτήσεων αναμένεται την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με την υπ αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι Δικαστικές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Tags:
δήλωση πόθεν έσχες, εισαγγελείς, δικαστές, ΣτΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK