06:40 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Παιδί προσπαθεί να κρυφτεί

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου σε σχολείο του Ζωγράφου

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Γονείς 13χρονου παιδιού κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικό του σε σχολείο του Ζωγράφου, την ώρα που άλλο παιδί τραβούσε βίντεο με το κινητό του!

Σεξουαλική κακοποίηση του 13χρονου γιου τους από δύο συνομήλικους του, σε σχολείο του Ζωγράφου, κατήγγειλαν οι γονείς του παιδιού στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας εκ των δραστών ήταν συμμαθητής του παιδιού και τραβούσε βίντεο με το κινητό του!

Όπως κατήγγειλαν οι γονείς, το παιδί παρασύρθηκε στην τουαλέτα του σχολείου από έναν γνωστό του, επίσης 13χρονο, ο οποίος μέχρι πέρυσι πήγαινε στο ίδιο σχολείο.

Ο 13χρονος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί, την ώρα που ένας συμμαθητής τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.

Το θύμα ενημέρωσε τους γονείς του, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ διέταξε το υπ. Παιδείας

Τη διενέργειας κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε το υπ. Παιδείας για το περιστατικό που καταγγέλθηκε από τους γονείς του 13χρονου.

Το υπ. Παιδείας εκφράζει με ανακοίνωση τον αποτροπιασμό του για τα όσα συνέβησαν, ενώ ζητά να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Το υπουργείο «εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου», προσθέτει το υπουργείο.

Tags:
ΕΔΕ, σχολείο, παιδί, σεξουαλική κακοποίηση, κακοποίηση ανηλίκων, Υπουργείο Παιδείας, Ελληνική Αστυνομία, Ζωγράφου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK