06:33 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η εξάπλωση της γρίπης, με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για 56 θανάτους. 17 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών από τη γρίπη καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς το φαινόμενο γνωρίζει, το τελευταίο διάστημα, έξαρση, σημαίνοντας «συναγερμό» στις υγειονομικές Αρχές της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έως τις 10 Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 56, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι. Όσον αφορά στα άτομα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ανέρχονται σε 219, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν 40 νέα κρούσματα σε ΜΕΘ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την εβδομάδα 40/2018 έως και την εβδομάδα 6/2019 (04–10 Φεβρουαρίου 2019) καταγράφηκαν 226 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 219 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 29 (13%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 56 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 49 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 7 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί, για ακόμη μια φορά, ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, τονίζοντας τη σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK