07:51 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μητέρα 13 παιδιών, από χωριό της Πρέβεζας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών για πλαστογράφηση της ημερομηνίας αποφοίτησης από το Δημοτικό προκειμένου να εργαστεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει υπόθεση με γυναίκα από χωριό της Πρέβεζας, η οποία πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά σαν καθαρίστρια και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Στην υπόθεση που θυμίζει αυτή της καθαρίστριας από τον Βόλο, πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα από χωριό του νομού Πρέβεζας η οποία πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, προκειμένου να φαίνεται ως έτος αποφοίτησης το 1980 αντί για το 1981, σύμφωνα με όσα αναφέρει το prevezatoday.gr.

Η γυναίκα προχώρησε στην πράξη αυτή ώστε να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετέδωσε το ίδιο Μέσο. Πρόκειται για μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα.

Για την πράξη αυτή καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δικάστηκε ερήμην καθώς το αίτημά της για αναβολή δεν έγινε δεκτό, παρότι είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιούσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά και το γεγονός ότι είχε της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής.

Η γυναίκα κατέθεσε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Δικηγόρος της γυναίκας: Η εκδίκαση ήταν συνοπτική και το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας, Βασίλης Καραβίδας, η υπόθεση ξεκίνησε το 2013.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η γυναίκα «ήταν κλινήρης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων». Ωστόσο και παρά την ιατρική βεβαίωση που προσκόμισε η κόρη της, «το δικαστήριο έκρινε ότι δε χρήζει αναβολής και προχώρησε στην εκδίκαση με απούσα την πελάτισσά μου», όπως ανέφερε ο κ. Καραβίδας. μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο δικαστήριο «δεν ήταν καν εκεί δικηγόρος», με τον ίδιο να είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει χρέη συνηγόρου.

Παρά την καταδίκη σε οκτώ έτη φυλάκισης, «το πρωτόδικο δικαστήριο διέταξε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη», όπως είπε ο δικηγόρος, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως μέχρι το εφετείο, η γυναίκα δεν πρόκειται να φυλακιστεί.

«Η εκδίκαση ήταν συνοπτική και το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο», τόνισε ο κ. Καραβίδας, καθώς «η ερημοδικία τεκμαίρει την ομολογία και την ανοχή».

«Το δημόσιο δε ζημιώθηκε ούτε 1 ευρώ διότι ο μισθός που ελάμβανε η εντολέας μου ήταν ευθέως ανάλογη και ισάξια των υπηρεσιών που προσέφερε», τόνισε.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι κατά την εκδίκαση της έφεσης, «θα έχει έχει καλύτερη μοίρα διότι διαφορετικά η πελάτης μου θα οδηγεί στη φυλακή με 13 ανήλικα παιδιά».

Tags:
καθαρίστρια, απολυτήριο, δίκη, πλαστογράφηση, πλαστογραφία, Πρέβεζα, Ιωάννινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK