14:31 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η ψυχολόγος Τένια Μακρή απαντάει στο Sputnik για το τι πρέπει να κάνουν οι μοναχικοί άνθρωποι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου για να μην αισθανθούν θλίψη και μελαγχολία.

Καρδιές, κόκκινα μπαλόνια, γλυκά, λουλούδια σε ένα ροζ κόκκινο ή πολύχρωμο φόντο συνθέτουν παραδοσιακά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τόσο στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες.

Το Sputnik ρώτησε μια ειδικό για το που οφείλεται η μοναχικότητα της ημέρας και για το πως αντιμετωπίζεται. 

«Η σημερινή ημέρα δεν είναι μία αντίστοιχη όπως τα Χριστούγεννα που είναι φορτισμένα με θέματα αγάπης και οικογένειας. Η σημερινή μέρα έχει να κάνει μόνο με δύο ανθρώπους. Πιθανότατα αυτοί που δεν έχουν σύντροφο να νιώσουν λίγο πιο μοναχικά», επισημαίνει η ψυχολόγος Τένια Μακρή. 

«Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι η μέρα αυτή που θα τους επιτείνει το συναίσθημα της μοναξιάς που όμως υπάρχει έτσι και αλλιώς μέσα τους», τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι η μοναχικότητα είναι μια επιλογή.

«Αν πάρουμε την περίπτωση που υπάρχουν άνθρωποι που η μέρα τους αγγίζει πολύ περισσότερο και τα κόκκινα μπαλόνια τους επηρεάζουν πολύ περισσότερο γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν πουθενά να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο, ας αγαπήσουν εκείνους. Δηλαδή τους εαυτούς τους και την επιλογή τους».

Σύμφωνα με τη Τένια Μακρή πρέπει να θυμόμαστε τα εξής:

— Το να είναι μόνος κάποιος σημαίνει ότι είναι δική του επιλογή. Σημαίνει ότι δεν θα ήθελε να είναι με σύντροφο.

— Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε έναν χωρισμό και ο σύντροφος που θα ήθελαν να έχουν δεν είναι εκεί για να τους δώσει χαρά σε αυτήν την ημέρα, σημαίνει ότι ο καθένας εν τέλει κάνει τις επιλογές του και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό.

— Μην θεωρήσει κάποιος σε καμία περίπτωση ότι αφού δεν έχει σύντροφο είναι δυστυχισμένος, ή ότι γενικότερα η τύχη δεν του χαμογελά ή δεν είναι αρεστός.

— Κακώς είναι μια μέρα που έχει φυτευτεί στον εγκέφαλό μας ότι θα πρέπει να γιορτάζουμε την αγάπη και τον έρωτα. Αλίμονο αν περιμένουμε μόνο μια μέρα για να εκφράζουμε την αγάπη μας και τα συναισθήματά μας στους ανθρώπους.

— Το να αισθάνεται κάποιος άσχημα για το ότι είναι μόνος είναι μια δική του επιλογή. Πρέπει να επιλέξουμε να εστιάσουμε σε άλλο σημείο.

— Όποιος νιώθει μοναχικός σήμερα, νιώθει γενικότερα. Μη διαλέξετε αυτήν την ημέρα για να κάνετε τη μοναχικότητα σας μεγάλη. Στην πραγματικότητα αν το κόκκινο μπαλόνι και όλη αυτή η εμπορευματοποιημένη ατμόσφαιρα με κάνουν να νιώθω μόνος, τότε μάλλον ψάχνω έναν τοίχο να ξύσω την πλάτη μου. Eίναι λάθος να βρεθεί μια μέρα για να πονέσουμε περισσότερο.

— Να είστε ευτυχισμένοι για αυτό που έχετε επιλέξει και αυτό να γίνει στάση ζωής.

— Να βγεί ο κόσμος έξω απόψε, και να γνωρίσει νέους ανθρώπους όχι όμως επειδή είναι του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί η αγάπη είναι κάτι που τιμάται κάθε μέρα. Να το κάνει αν η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δώσει το έναυσμα για να κάνει κάτι διαφορετικό που θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Twitter αποθεώνει τον Άγιο Βαλεντίνο: «Να πλάσω καρδούλες τα μπιφτέκια κοτόπουλου;»

Tags:
συμβουλές, συμβουλή, ψυχολόγος, αγάπη, έρωτας, Άγιος Βαλεντίνος, Τένια Μακρή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK