18:20 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες. Δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν ικανοποιήθηκε κανένα βασικό μας αίτημα, απαντούν οι αγρότες.

Χωρίς να βρεθεί χρυσή τομή, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, το υπουργείο παρουσίασε δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

«Το πρώτο μέτρο είναι η επίλυση του ζητήματος των εργατών γης από τρίτες χώρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης , ενώ «έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα, τους σπόρους και στις υπόλοιπες εισροές».

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι αγρότες που δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά τους αιτήματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ. Σήμερα θα γίνουν συνελεύσεις στα αγροτικά μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για τα αποτελέσματα της συνάντησης και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση με αυτή τη συνάντηση έδειξε καθαρά ότι στέκεται εχθρικά απέναντί μας, απέναντι στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή βάζει πλάτη σε εφοπλιστές, σε βιομηχάνους. Δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά μας αιτήματα», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, δήλωσε πως «οι Σερραίοι αγρότες μετά από πέντε ώρες κοροϊδίας και ψέματος, αποχωρούμε. Ραντεβού στις κάλπες».

Σχετικά:

Λύσεις στα αιτήματά τους ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες εν όψει της συνάντησης
Την Πέμπτη η συνάντηση Αραχωβίτη με τους αγρότες των μπλόκων
Tags:
μπλόκα, αγρότες, Σταύρος Αραχωβίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK