23:01 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο κατέστρεψε ολοσχερώς τον καταυλισμό στον οποίο διέμεναν καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα των περισσότερων. Η Ξένη Δημητρίου ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες.

Μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την αναφορά 355 αλλοδαποί — κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν — οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η φωτιά είχε καταστρέψει και τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί στη Μανωλάδα και ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις, εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν. Η πυρκαγιά παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να καούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των περισσοτέρων αλλοδαπών.

Η Ξένη Δημητρίου εκτός της μηνυτήριας αναφοράς που διαβίβασε, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες, καθώς απώλεσαν όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του νόμου 4052/2012 οι εισαγγελικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν κατά την κρίση τους άδεια παραμονής.

 

Tags:
χωράφια, φράουλες, αλλοδαπός, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ΣΕΠΕ, Ξένη Δημητρίου, Μανωλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK