10:58 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χιονόπτωση

Προειδοποιεί ο Καλλιάνος: Φαίνεται πως έρχεται η χειρότερη κακοκαιρία της δεκαετίας

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο έλευσης «μίας από τις σημαντικότερες χιονο-κακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας».

Για την έλευση ενός «ιστορικού χιονιά» και μίας «από τις σημαντικότερες χιονο-κακοκαιρίες της τελευταίας δεκαετίας» προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, εν όψει της επιδείνωσης του καιρού, η οποία αναμένεται από την Παρασκευή.

«Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο έγκριτος μετεωρολόγος χαρακτήρισε «σχεδόν συγκλονιστικά» τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων.

«Όμως, είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια» έσπευσε να διευκρινίσει.

Και συμπλήρωσε: «Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής».

«Το έντονο κρύο έχει πια "κλειδώσει" από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε πού θα χιονίσει» κατέληξε ο κ. Καλλιάνος.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μεταβολή του καιρού θα προκληθεί εξαιτίας των πολύ ψυχρών αέριων μαζών, πολικής προέλευσης, οι οποίες αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, μέσω της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Σχετικά:

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή (Βίντεο)
Tags:
κακοκαιρία, χιονοπτώσεις, χιόνια, Γιάννης Καλλιάνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK