17:25 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το απόγευμα της Πέμπτης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε 74 άτομα, καθώς την περασμένη εβδομάδα κατέληξαν ακόμη 17 άτομα.

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των θανάτων από τον ιό Η1Ν1 εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών φθάνει τους 74.

Μεταξύ άλλων, ο ΙΣΑ επεσήμανε ότι η Ελλάδα «κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ, σε θανάτους από γρίπη, γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία».

Και συνέχισε: «Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με αποκορύφωμα την δραματική έλλειψη των κλινών ΜΕΘ, έχει αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής η διαχείριση των περιστατικών και δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ιατρικός Σύλλογος υπογράμμισε ότι «λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι περισσότεροι νομοί της χώρας, δεν διαθέτουν συμβεβλημένους γιατρούς, σε βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν βοήθεια, όταν έχουν πλέον παρουσιάσει επιπλοκές».

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, για να καλυφθεί υγειονομικά ο πληθυσμός» κατέληξε ο ΙΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη γρίπη ανέρχονται σε 74 από την αρχή του έτους, καθώς την περασμένη εβδομάδα κατέληξαν ακόμη 17 άτομα.

Σχετικά:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 74 οι νεκροί από τη γρίπη
Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης: Στους 56 οι νεκροί, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ
Tags:
γρίπη, ιός, γιατροί, ΙΣΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK