02:31 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σχολική αίθουσα

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κατά τόπους δημοτικές αρχές έχουν αποφασίσει το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για τη Δευτέρα, επικαλούμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα. Η απόφαση του δήμου Αθηναίων.

Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα (25/2) πολλές σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Ωκεανίς».

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημοτικών αρχών, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Στη σχετική ανακοίνωση, εξηγείται ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη Λήμνο, ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστα όλα τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπως επίσης και τα νηπιαγωγεία.

Την ίδια ώρα, στη Φλώρινα τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 το πρωί, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στον Αλμυρό Βόλου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία και στον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Παρόμοια απόφαση ελήφθη τόσο για τα σχολεία της Σαμοθράκης, όσο και για τα σχολεία της Κεφαλονιάς.

Στον δήμο Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες του συγκροτήματος της Γκράβας, λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Στη Σκύρο, επιπλόν, το δημοτικό σχολείο θα παραμείνει εκτός λειτουργίας, λόγω του προβλήματος στο λεβητοστάσιο και την αδυναμία θέρμανσης των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Τέλος, στον δήμο Ιστιαίας, στην Αιδηψό, κλειστά θα είναι τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

Σχετικά:

«Γλέντι» στο Twitter για την κακοκαιρία «Ωκεανίς»
Γιγαντιαία κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ και πλήττει 200 εκατ. πολίτες (Βίντεο, Φωτογραφίες)
Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου για την κακοκαιρία που έρχεται
Tags:
σχολείο, σχολεία, κακοκαιρία, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK