23:21 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα στελέχη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, αυτοψία στα δύο οικόπεδα της περιοχής της Ακρόπολης, όπου θα χτιστούν ή έχουν ήδη χτιστεί πολυώροφα ξενοδοχεία.

Αυτοψία στα οικόπεδα των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Φαλήρου 5, όπου έχουν χτιστεί ή αναμένεται να χτιστούν δύο πολυώροφα ξενοδοχεία, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα εμπειρογνώμονες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Στόχο αποτελεί η εξέταση τόσο του ύψους των δύο οικοδομών σε σχέση με τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί, όσο και της πιθανότητας αλλοίωσης του χαρακτήρα της περιοχής, δεδομένης της γειτνίασης με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα ανακινήθηκε έπειτα από κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα δύο κτήρια κλείνουν την οπτική επαφή με το αρχαιολογικό μνημείο.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αποφάσισαν να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες, ώστε να διαφυλαχτεί «η ιστορική μνήμη της πόλης, η πολιτιστική ταυτότητα, τα μνημεία και οι κοινωνικές αξίες που σχετίζονται με το δομημένο περιβάλλον της».

Ανακοίνωσαν δε, τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη, και ειδικότερα της περιοχής Μακρυγιάννη-Κουκάκι.

Από τον πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, προανήγγειλε την προσωρινή αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή νότια της Ακρόπολης, όπως και την επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

Σχετικά:

Προς προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη
Ο δήμος Αθηναίων δίνει εξηγήσεις για τα δύο κτίρια που «κρύβουν» την Ακρόπολη
Προσφυγή στο ΣτΕ για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη, μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι
Πανό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ακρόπολη (Βίντεο)
Tags:
αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολόγοι, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Πολιτισμού, Ακρόπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK