15:11 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σαρώνει η εποχική γρίπη στην Ελλάδα με τους νεκρούς να φτάνουν τους 91, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Συνεχίζει να στοιχίζει ζωές η εποχική γρίπη στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλέον τους 91, ενώ την τελευταία εβδομάδα 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού για την εβδομάδα από 18 έως 24 Φεβρουαρίου 2019, καταγράφηκαν 17 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να αυξάνεται στους 91.

Την ίδια περίοδο, νοσηλεύτηκαν 30 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 305.

Στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνεται ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη» παρότι «οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως «ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Tags:
νεκροί, εμβόλιο, εποχική γρίπη, γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK