ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
0 10
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπήκοος Αλέξανδρος Βίνικ, κρατούμενος στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένη κλινική, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος του.

Ο Mr Bitcoin μεταφέρθηκε σε εξιδεικευμένη κλινική μετά από απεργία πείνας 90 ημερών στην φυλακή.

«Έχουμε μόλις ενημερωθεί ότι ο Βίνικ μεταφέρθηκε σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο, όπου υπάρχουν οι κατάλληλλοι γιατροί. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες αλλά και την κατάσταση του Αλεξάντερ σήμερα», δήλωσε ο Τιμοφέι Μουσάτοφ στους Ρώσους δημοσιογράφους.

Ο Μουσατόφ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Βίνικ δεν μπορούσε να σταματήσει την απεργία πείνας με τον κατάλληλο τρόπο λόγω της έλλειψης ειδικευμένης ιατρικής βοήθειας στη φυλακή όπου κρατούνταν.

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες τον κατηγορούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από 4 έως 9 δισ. δολάρια, μέσω κρυπτονομισμάτων.
Ρωσία και Γαλλία έχουν, επίσης, ζητήσει την έκδοσή του, υποβάλλοντας επίσημα αιτήματα προς τις ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Mr Bitcoin» ξεκίνησε απεργία πείνας στις 26 Νοεμβρίου του 2018, αντιδρώντας στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Στις 19 Δεκεμβρίου, μάλιστα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την εκτέλεση και του εντάλματος σύλληψης των γαλλικών αρχών, με τον Βίνικ να συνεχίζει την απεργία πείνας «έως ότου εκδοθεί στη Ρωσία».

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει τα εξής: «Η υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ είναι μια υπόθεση που εκθέτει την ελληνική δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος.

Ο Αλεξάντερ, 39 ετών, με δύο παιδιά τεσσάρων ετών, με μια σύζυγο που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, κρατείται στη χώρα μας επί 17 μήνες, χωρίς δίκη, ποινή και κατηγορία με απανωτά αιτήματα έκδοσης από ΗΠΑ, Ρωσία και τώρα από Γαλλία».

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
Tags:
απεργία πείνας, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK