15:07 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Έξοδος του Αλεξάντερ Βίννικ απο τον Άρειο Πάγο, Δεκέμβριος 2017

Ο ΔΣΑ ζητεί την παραίτηση της εισαγγελέως του ΑΠ για την υπόθεση Βίνικ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εξαιτίας σειράς παραβιάσεων του νόμου στην υπόθεση κατά του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Ο ΔΣΑ υπερασπίστηκε τον Αλεξάντερ Βίνικ και καταδίκασε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του από την ελληνική Πολιτεία μετά την αποκάλυψη των δικηγόρων του κι ενώ η προφυλάκισή του έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Ο Σύλλογος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν λειτουργό της δικαιοσύνης να κρατά παράνομα ένα άτομο. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, από τη στιγμή που μιλάμε για θεσμικά προβλήματα» δήλωσε ο Θέμις Σοφός σε συνέντευξη για την υπόθεση Βίνικ.

«Αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει γνώση αυτών των υποθέσεων, αν έλαβε παράπονα από δικηγόρους, αν οι ισχυρισμοί για παραβιάσεις είναι δικαιολογημένες, πρέπει άμεσα να καταθέσει καταγγελία στο εφετείο να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση και να αφήσει ελεύθερο τον αιτούντα» δήλωσε.

«Και αν επιβεβαιωθούν οι παραβιάσεις πρέπει να παραιτηθεί. Και θα το απαιτήσω αυτό εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» υπογράμμισε.

Tags:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Άρειος Πάγος, Θέμης Σοφός, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK