06:23 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος της ΠΓΔΜ στο όνομα Μακεδονία έξω απο το Υπουργείο Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ

Φυλλάδια για «αυτονομία της Μακεδονίας» κυκλοφόρησαν στη Βόρεια Ελλάδα (Βίντεο)

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Φυλλάδια που μιλούν για «αυτονομία της Μακεδονίας» κυκλοφόρησε σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Φέρονται να υπογράφονται από το VMRO Οbedineta και να απευθύνονται στους «μπράκα Μακεντόνσκι».

Φυλλάδια για «αυτονομία της Μακεδονίας» φέρονται να διακινούνται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Τα φυλλάδια απευθύνεται στους «μπράκα Μακεντόνσκι», όπως σημειώνεται, που σημαίνει «αδέλφια Μακεδόνες», σύμφωνα με τον σταθμό STAR που παρουσίασε το θέμα.

Στη συνέχεια, το φυλλάδιο αναφέρει ανορθόγραφα το σύνθημα «αυτονομία τις Μακεδονίας» (sic).

Το φυλλάδιο υπογράφεται από το VMRO Οbedineta που είναι πτέρυγα του αντιπολιτευόμενου κόμματος στη γειτονική χώρα.

«Είναι αυτοί που δημιούργησαν στην εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανύπαρκτων "Μακεδονιών", την τεχνητή γλώσσα και τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Κάποιοι δηλαδή θέλουν να αυτονομηθούν, δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα», δήλωσε στο ίδιο Μέσο ο Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα  Ελλάδας — Αυστραλίας.   

Την είδηση για διακίνηση τέτοιων φυλλαδίων επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

«Έχουν αποθρασυνθεί. Κάποιοι μοιράζουν φυλλάδια  στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας», δήλωσε.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, μακεδονικό, μακεδονική γλώσσα, μακεδονική μειονότητα, Βόρεια Ελλάδα, Σέρρες, Φλώρινα, Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK