09:01 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Φυλακές Κορυδαλλού

Επιστρέφει στη φυλακή ο ισοβίτης Ναστούλης μετά τη δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας ανακάλεσε με βούλευμά του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του Δημήτρη Ναστούλη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή. Προηγήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Την επιστροφή στη φυλακή του ισοβίτη Δημήτρη Ναστούλη διέταξε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά από διώξεις που άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για παράνομη αποφυλάκισή του με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.

Ο Δημήτρης Ναστούλης βρισκόταν σε περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του, τον Ιανουάριο του 2018, και συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ναστούλη, του Άρη Φλώρου και ακόμα 15 εμπλεκομένων για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς που οδήγησαν εκτός φυλακής τους δύο κατάδικους.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία της δικογραφίας που φέρουν τον Ναστούλη να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του. Αμέσως συνήλθε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, το οποίο με βούλευμά του ανακάλεσε την αποφυλάκιση του ισοβίτη και διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας επικαλείται τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, βάση της οποίας ακόμη κι αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Φλώρου: Κλήσεις του Εισαγγελέα σε 15 άτομα

Από την πλευρά του Ναστούλη, η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, προανήγγειλε προσφυγή κατά του βουλεύματος.

«Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση», αναφέρει η κ. Πανταζή, σε δήλωσή της.

«Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος», καταλήγει η δήλωση της συνηγόρου του Ναστούλη.

Tags:
αποφυλάκιση, φυλακή, Δικαιοσύνη, Δημήτρης Ναστούλης, Ελένη Τουλουπάκη, Αριστείδης Φλώρος, Λαμία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK