12:52 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Περιπολικό της αστυνομίας

Προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από την ομιλία Κουβέλη

CC0 / diegoparra
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
102
Βρείτε μας

Με προληπτικές προσαγωγές θέλησε η αστυνομία στα Γιαννιτσά να αποτρέψει νέα επεισόδια κατά την επίσκεψη και ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη.

Σε προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων προχώρησε το πρωΐ της Κυριακής η αστυνομία Γιαννιτσών, προκειμένου να αποτρέψει νέα επεισόδια κατά την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Υπουργού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές πολιτών.

Στη συνέχεια έγινε εξακρίβωση στοιχείων στο Αστυνομικό Τμήμα και αποχώρησαν σταδιακά.

Σε μήνυση που υπέβαλαν για την παράνομη κράτησή τους κάποιοι από αυτούς αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

«Επειδή οι παραπάνω πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς πρακτικές των άνευ λόγου και αιτίας προσαγωγών και διαπόμπευσης δημοκρατικών πολιτών που το κοινό τους γνώρισμα και τίποτα άλλο είναι μόνο η αγάπη για την πατρίδα (και αυτό ήταν η αιτία της προσαγωγής και παράνομης κατακράτησής μας) δεν αρμόζουν σε ελεύθερη δημοκρατική χώρα, όπως την πατρίδα μας (έως τώρα τουλάχιστον) και θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία, την Αλβανία του Χότζα και τα Σκόπια επί Τίτο», προσθέτουν μεταξύ άλλων.

Tags:
συλλήψεις, αστυνομία, προσαγωγές, Φώτης Κουβέλης, Γιαννιτσά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK