06:41 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Tρίωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ. Κύριο αίτημα η ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Σε τρίωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα, Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ.

Πορεία διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο κέντρο της Αθήνας.
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΕΔΗΝ - Διαμαρτυρία

Βασικά της αιτήματα, η ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά η επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες, ο διπλασιασμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η καταβολή των αναδρομικών και στο μισθό των επιδομάτων αδείας και εορτών, αύξηση των μισθών. 

Πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αν και στο άρθρο 38 του νόμου 4597 προβλέπεται η χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου και γι' αυτό «καταβλήθηκε κανονικά στη μισθοδοσία του Μαρτίου το Επίδομα παρότι τέλος Φλεβάρη με βάση τα ισχύοντα έπρεπε να περικοπεί, η λύση αυτή δεν μας ικανοποιεί. Αντιθέτως επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής, αφού η Κυβέρνηση δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε κατά τις επεισοδιακές κινητοποιήσεις που οργανώσαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ

«Είχαν δεσμευθεί ότι θα λύσουν το ζήτημα της χορήγησης οριστικά. Μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους η τύχη του Επιδόματος καθ' ότι σπρώχνουν την οριστική διευθέτησή του μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ' όψιν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Tags:
διαμαρτυρία, πορεία, Επιδόματα, μισθοδοσία, ΑΔΕΔΥ, Υπουργείο Οικονομικών, ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK