18:08 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το θέμα έκδοσης στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον Μιχάλη Καλογήρου, ο Έλληνας υπουργό Δικαιοσύνης με «τον πιο αμερόληπτο τρόπο, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από εξωτερική πίεση» να εξετάσει το θέμα της έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ στη Ρωσία.

«Φυσικά, υπήρξε συζήτηση για την έκδοση του Βίνικ και του Γεβγκένι Καλίνιν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα με τον πιο αμερόληπτο τρόπο, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από εξωτερική πίεση. Με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει αντικειμενικά το θέμα του Βίνικ», δήλωσε ο Τσάικα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τις συνομιλίες.

Ο Ρώσος Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Βίνικ είναι άρρωστος και βρίσκεται κρατούμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Εξέφρασα μια απουσία κατανόησης — η κράτηση κατά τη διάρκεια έκδοσης διαρκεί έναν χρόνο στη Ρωσική Ομοσπονδία και αυτός (σ.σ. ο Βίνικ) βρίσκεται (σ.σ. εδώ) για 19 μήνες. Ο ελληνικό δίκαιο το επιτρέπει αυτό. Παρόλα αυτά, έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για την πιο εποικοδομητική συνεργασία σε αυτό το θέμα και θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας.

Σχετικά:

Κυβερνητική πηγή: Ο Τσίπρας πριν πάει στη Μόσχα υποσχέθηκε την έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία
Συνελήφθη στην Ελλάδα ο ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν
Tags:
Γενικός Εισαγγελέας, Δικαιοσύνη, Γιούρι Τσάικα, Μιχάλης Καλογήρου, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK