20:34 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Ρωσία επισκέφτηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, κατόπιν πρόσκλησης του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπεγλόβ. Ο κ. Δήμτσας κάλεσε τους Ορθόδοξους να επισκεφθούν Αθωνική Πολιτεία.

Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποίησε ο διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους συναντήθηκε με τον κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπεγλόβ ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του, παρουσία και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Κατά την προσφώνηση, ο Ρώσος κυβερνήτης τόνισε ότι είναι πρώτη φορά που πολιτικός διοικητής επισκέπτεται επισήμως τη Ρωσία. Μιλώντας για την Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος, είπε ότι αποτελούν την κοινή πνευματική, ιστορική και πολιτιστική ρίζα της Ρωσίας και της Ελλάδας. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στις εμπειρίες του από τις προσκυνηματικές επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία.

«Το Άγιον Όρος ανήκει στην Ελλάδα και στο ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχη και εμείς ερχόμαστε ως απλοί προσκυνητές, είναι τόπος βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, ένας τόπος θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και ανάτασης ψυχής», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμτσας στην αντιφώνηση παρότρυνε τους Ορθόδοξους να επισκεφθούν μια φορά στη ζωή τους το Άγιον Όρος, το «πολύτιμο διαμάντι», όπως είπε, για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία το περιβάλει με στοργή και το προστατεύει.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή, η μοναδική, χερσόνησος, με μονάχους και ασκητές, θεματοφύλακες της παράδοσης, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια, το ορθόδοξο ήθος», δήλωσε ο κ. Δήμτσας.

Στη Μόσχα ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα, και τον σύμβουλο του προέδρου της Ρωσίας, Ιγόρ Λεβίτιν.

Tags:
Γιούρι Τσάικα, Αλεξάντερ Μπεγλόβ, Κωνσταντίνος Δήμτσας, Άγιο Όρος, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK