08:52 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ανοίγει ο δρόμος για αποκατάσταση των προσφυγικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά τη σχετική διάταξη που υπερψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟΑ «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

«Πράσινο φως» για την έναρξη του έργου αποκατάστασης των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας έδωσε το ΥΠΠΟΑ με διάταξη που υπερψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των δύο τρίτων των συνιδιοκτητών του συγκροτήματος των προσφυγικών να υποβάλουν αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας.

Τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα αποκατασταθούν σύμφωνα με μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Αναμένεται να στεγάσουν ξενώνες συνοδών ασθενών του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, κοινωνικές κατοικίες, τους 53 δικαιούχους ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να κατοικούν εκεί αλλά και και μουσειακή έκθεση μικρασιατικής μνήμης».

Στο σχετικό σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκαν ακόμη δύο διατάξεις που αφορούν την ενίσχυση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021» αλλά και τη διασφάλιση χρηματοδότησης εγχώριων κινηματογραφικών παραγωγών με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Tags:
κτίριο, αποκατάσταση, Αλεξάνδρας, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK