01:08 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε το αιματηρό περιστατικό στον Κορυδαλλό που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και οκτώ να τραυματιστούν.

Διπλή έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ένας κρατούμενος και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί ποιοι συμμετείχαν στη συμπλοκή, καθώς και εάν είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών. Παράλληλα, θα ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο ψυχιατρείο.

Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά των ασθενών κρατουμένων, οι προϋποθέσεις για τη μεταγωγή τους στο ψυχιατρείο, ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε και όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά τους.

Τέλος, θα εξεταστούν οι επισκέψεις που δέχτηκαν οι κρατούμενοι το τελευταίο διάστημα, είτε από συγγενείς είτε από γιατρούς.

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης. Συγκεκριμένα μίλησε για προσλήψεις, αλλά και μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές και την ίδρυση αγροτικής φυλακής για γυναίκες.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες ποινικής αντιμετώπισης της δράσης συμμοριών στις φυλακές. Υπενθύμισε, μάλιστα, την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Δεν αντιδικούμε με κανέναν», είπε και πρόσθεσε ότι «οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται, αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Σχετικά:

Νεκρός και τραυματίες από συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού
Tags:
φυλακές Κορυδαλλού, εισαγγελική έρευνα, νεκρός, συμπλοκή, επεισόδιο, φυλακή, φυλακές, Ξένη Δημητρίου, Μιχάλης Καλογήρου, Κορυδαλλός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK