10:31 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τις τελευταίες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους φήμες που ήθελαν την παραχώρηση του γλυπτού «Δρομέας», το οποίο βρίσκεται πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, στα Σκόπια.

Τις τελευταίες ημέρες το γλυπτό «Δρομέας» του Κώστα Βαρώτσου, το οποίο βρίσκεται πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον αποτέλεσε πηγή συζήτησης στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αιτία ήταν η έντονη φημολογία περί μεταφοράς του στα Σκόπια.

Επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση στον «θόρυβο» που προκλήθηκε γύρω από το θέμα, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά διέψευσε με δηλώσεις της κάθε φήμη για τη μεταφορά του γλυπτού στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γλύπτης, σε συνάντησή του με την υπουργό την περασμένη Παρασκευή, επεσήμανε πως: «η κ. Ζορμπά έθεσε στη συζήτηση την ιδέα για τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια. Της απάντησα ότι ο Δρομέας δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, για πολλούς λόγους. Άλλωστε, αν και το γλυπτό ανήκει στον δήμο Αθηναίων εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε».

Σχολιάζοντας το ζήτημα, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ανέφερε: «Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση. Άλλωστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».

Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, γλυπτό, Μυρσίνη Ζορμπά, Σκόπια, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK