08:24 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κ. Ζορμπά διέψευσε ότι πρότεινε στο δημιουργό του έργου να μεταφερθεί το γλυπτό στα Σκόπια και εκείνος αρνήθηκε. Σοβαρεύουν τα πράγματα με αυτή τη διάψευση, απάντησε ο κ. Βαρώτσος.

«Τα πράγματα με αυτή τη διάψευση σοβαρεύουν», «υπάρχει πρόβλημα ηθικό και αξιοπρέπειας», τονίζει ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος μετά τη διάψευση της υπουργού Πολιτισμού για τον διάλογο που φέρονται να είχαν οι δυο τους για το γλυπτό.

Ο κ. Βαρώτσος, σε συνέντευξή του στο liberal δήλωσε «εμβρόντητος» τόσο από την πρόταση για μεταφορά του γλυπτού στα Σκόπια από τον υπουργό, όσο και από την εκ των υστέρων διάψευση της συζήτησής τους από την Μυρσίνη Ζορμπά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πήγε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 19.30 την προηγούμενη Παρασκευή. Είπε ότι στο άκουσμα της πρότασης να ανταλλαγεί ο Δρομέας με ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο αστείο. Στη συνέχεια όμως άρχισε να εκνευρίζεται αφού διαπίστωσε πως η συζήτηση είναι πραγματική.

«Έκλεισα το θέμα άμεσα» σημειώνει αναφέροντας ότι είπε στην υπουργό «πως δεν είναι δυνατόν να συζητάμε κάτι τέτοιο» ενώ ως προς την πρότασή της δηλώνει πως του είπε πως είναι ωραία πόλη τα Σκόπια για να μεταφερθεί εκεί το άγαλμα στο πλαίσιο της ανταλλαγής που είχε σκεφτεί και ότι αν πάει θα τους αρέσει.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού κ. Ζορμπά με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία πρόταση για μεταφορά του γλυπτού και πως δεν κατέθεσε ποτέ τέτοια πρόταση στον κ. Βαρώτσο.

«Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση. Αλώστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν», αναφέρει η κ. Ζορμπά.

Σχετικά:

Μένει στην Αθήνα ο «Δρομέας»
Tags:
Δρομέας, Κώστας Βαρώτσος, Μυρσίνη Ζορμπά, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK