05:35 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη, καθορίζει το χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών του δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση με βάση την οποία θα κατασκευαστεί Κέντρο Αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα. Η απόφαση, υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών, που δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» δήλωσε ο κ. Καμίνης λέγοντας μάλιστα ότι η προσπάθεια για την κατασκευή του, πέρασε από χίλια κύματα.

​Η υπουργική απόφαση προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου καθώς και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, που ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του δήμου Αθηναίων.

Στον κοινόχρηστο χώρο δημιουργείται οργανωμένος χώρος πρασίνου που περιλαμβάνει αναψυκτήριο, χώρους συνάθροισης κοινού, αθλητικές εγκαταστάσεις και απαραίτητες υποδομές, για τη φύλαξη και τη συντήρηση του χώρου. Οι περιφράξεις θα είναι φυτικές, η υπάρχουσα υψηλή βλάστηση προστατεύεται, ενώ τα υλικά επίστρωσης και η φύτευση θα είναι σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Σχετικά:

Καμίνης: Δεν θα διεκδικήσω τρίτη θητεία στον δήμο Αθήνας
Καμίνης στο BBC: Ασφαλές για τους τουρίστες το κέντρο της Αθήνας
Tags:
αποτέφρωση, Γιώργος Καμίνης, Γιώργος Σταθάκης, Ελαιώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK