12:50 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Διαψεύδει η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ότι γίνεται συζήτηση για ανταλλαγή μνημείων, μετά την κόντρα του γλύπτη Βαρώτσου με την υπουργό Πολιτισμού, κ. Ζορμπά.

«Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για ανταλλαγή μνημείων», δηλώνει κυβερνητική πηγή της Βόρειας Μακεδονίας στο κρατικό πρακτορείο MIA, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ότι η υπουργός Πολιτισμού πρότεινε να σταλεί στην Αθήνα το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αντίστοιχα να μεταφερθεί στα Σκόπια ο «Δρομέας» από την Αθήνα.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, υπεγράφη προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμφωνία προβλέπει πως μέσα στο επόμενο διάστημα όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ιστορία της Ελλάδος θα επισημαίνεται ότι είναι τέτοια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη πρωτοβουλία από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόντρα για τον «Δρομέα»: Επιμένει ο Βαρώτσος ότι έγινε η πρόταση μεταφοράς στα Σκόπια

Στο MIA, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου πως του προτάθηκε να μεταφερθεί το έργο του στα Σκόπια από την υπουργό πολιτισμού, στη διάψευση της Μυρσίνης Ζορμπά αλλά και στο γεγονός ότι η είδηση απασχολεί ιδιαίτερα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά:

Από Ολυμπιονίκης δρομέας γίνεται επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο Μπολτ (Βίντεο)
Μένει στην Αθήνα ο «Δρομέας»
Tags:
Δρομέας, Κώστας Βαρώτσος, Μυρσίνη Ζορμπά, Βόρεια Μακεδονία, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK