01:25 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ακολουθώντας την οδηγία την οδηγία Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.

«Δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων» επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση «δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων και εναρμονισμένη πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμούς, μετά και τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η EASA «ως προληπτικό μέτρο, η EASA ανακοίνωσε Οδηγία Ασφαλείας, με ισχύ από τις 19:00 (UTC) της Τρίτης, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις των Boeing 737-8 MAX και των Boeing 737-9 MAX στην Ευρώπη».

Επιπλέον, εξέδωσε Οδηγία Ασφαλείας, αναστέλλοντας όλες τις εμπορικές πτήσεις των προαναφερόμενων μοντέλων από τρίτες χώρες, που εκτελούνται προς, εντός ή εκτός της Ε.Ε.

Πλέον, ΗΠΑ και Καναδάς είναι οι μοναδικές χώρες, οι οποίες επιτρέπουν τη λειτουργία των Boeing 737 MAX 8, λίγα μόλις 24ώρα μετά την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία και εν μέσω των ανησυχιών για την ύπαρξη κατασκευαστικού λάθους στα επίμαχα αεροσκάφη.

Άλλωστε, τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν διαδοχικές αποφάσεις των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας διάφορων χωρών, με βάση τις οποίες αναστέλλονταν προσωρινά ή απαγορεύονταν οι πτήσεις όλων των Boeing 737 MAX.

Tags:
Boeing 737 MAX 8, εναέριος χώρος, απαγόρευση, πτήσεις, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK