10:13 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κατάθεση του Γιώργου Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αριστείδη Φλώρο.

«Ήθελα να μάθω την αλήθεια ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα. Φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί;» ανέφερε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος ανεβαίνοντας στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί ως εντολέας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου το 2014.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως είχε έρθει σε επαφή με το νυν κατηγορούμενο για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θεωρούμενο αρχηγό της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών», ώστε να μάθει ποιος κρυβόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του. «Ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα. Φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί;» είπε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Ο κ. Αντωνόπουλος με την κατάθεση του απάντησε σε όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Φλώρος, αμφισβητώντας όσα είπε ο επιχειρηματίας: «Ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς» ανέφερε.

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που είδε στην φυλακή τον συνήγορό του και του διεμήνυσε πως αν καταδικαστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας «δεν έχει να χάσει τίποτα», φράση που κατά τον μάρτυρα «ήταν σαφής απειλή για την ζωή μου… Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος».

Ο μάρτυρας κατέθεσε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι τον Μάιο του 2017 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ζήτησε να συναντηθούν. «Του εξέφρασα την ενόχληση μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Φλώρος είναι αθώος. Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί ο Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ».

Τι κατέθεσε ο Φλώρος

Νωρίτερα ο Φλώρος είπε στην κατάθεση του πως στην φυλακή συχνά «έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι' αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη», φράση που προκάλεσε αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων Αλβανών που φέρεται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: «Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο».

Είπε επίσης πως ο κ. Αντωνόπουλος επισκέφθηκε δύο ή τρεις φορές τους νυν κατηγορούμενους μετά την απόπειρα σε βάρος του.

Κατά την σημερινή διαδικασία οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες κατήγγειλαν ότι στις 21 Ιανουαρίου 2019, μετά τη δολοφονία στην φυλακή του καταδικασμένου για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανντωνόπουλου, ένας δικηγόρος τους μετέφερε έγγραφο από τον κ. Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Την καταγγελία αρνήθηκε κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας.

Απευθυνόμενοι επίσης στην έδρα είπαν «το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;» αναφερόμενοι στην πρόσφατη δολοφονία σε συμπλοκή κρατουμένου, ο οποίος, όπως είπαν, θα ερχόταν να καταθέσει στο δικαστήριο.

Η κατάθεση του Γ. Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αριστείδη Φλώρο.

Tags:
κατάθεση, δολοφονία, δικαστήριο, Γιώργος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK