12:25 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε μία τετραμελής ομάδα ανδρών - μελών του «Ιερού Λόχου» στη διάρκεια της παράστασης «Πυρκαγιές» στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ.

Τετραμελής ομάδα ανδρών — μελών του «Ιερού Λόχου» διέκοψε το βράδυ της Τετάρτης λίγη ώρα μετά την έναρξη της την παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» του Λιβανοκαναδού, διευθυντή του θεάτρου La Colline του Παρισιού, Ουαζντί Μουαουάντ, που «ανεβαίνει» στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εξύβριση των Θείων».

Η ομάδα τονίζει πως σύμφωνα με το κείμενο του έργου, ο ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς με το ρόλο του προσβάλει τα θεία.

Οι τέσσερις άνδρες παρακολουθούσαν την θεάτρική παράσταση κανονικά, όταν κατά τη διάρκεια της επίμαχης σκηνής άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στον ηθοποιό, με αποτέλεσμα να διακόψουν την παράσταση.

Τότε, το κοινό του θεάτρου ζήτησε την απομάκρυνση της ομάδας από την Αστυνομία. Η τελευταία ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς οι τέσσερις άνδρες αποχώρησαν οικειοθελώς.

Η ομάδα του «Ιερού Λόχου» ανήρτησε  μια ώρα περίπου αργότερα στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο για την παρέμβαση συνοδευόμενο και από σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το εν λόγω άρθο επισημαίνει πως: «Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφημίες είναι προφανώς «δουλειά» της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει…».

Μετά την διακοπή, η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Tags:
θεατρική παράσταση, θέατρο, παρέμβαση, Ιερός Λόχος, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK