02:12 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μείωση των κρουσμάτων της γρίπης καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο διάστημα από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Στους 118 οι νεκροί, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα.

Στους 118 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη, ενώ την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν επτά θάνατοι, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και την εβδομάδα της 4ης — 10ης Μαρτίου 2019, καταγράφηκαν 353 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 340 με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εξ' αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 53 (16%).

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 118 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 105 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Όπως παρατηρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση», υπογραμμίζοντας τη σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK