Η Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Άνοδος στις προκρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών από Ρωσία προς Ελλάδα

© Φωτογραφία : Δελτίο Τύπου/Υπουργείο Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την Ελλάδα, με αύξηση έως 15% στις προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια για το 2019, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού. Επαφές της υπουργού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ.

Αύξηση έως και 15% παρουσιάζουν οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019, ενώ στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για να συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, με τη θετική αυτή δυναμική αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά.

Η υπουργός Τουρισμού, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου πραγματοποιήσαν συναντήσεις με τους τουριστικούς Ομίλους που διοργανώνουν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτικών πακέτων στην αγορά της Ρωσίας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων τέθηκε η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση των πιο δημοφιλών προορισμών στα προγράμματά τους, το άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από περισσότερες ρωσικές πόλεις και η προώθηση και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων που η Ελλάδα προσφέρει. Η κ. Κουντουρά μίλησε και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων της ΜΙΤΤ 2019 και τέλεσε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας Ανδρέα Φρυγανά, της γενικής προξένου Ελένης Βακάλη, και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος που μετέφερε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β'.

Στο πλαίσιο της φετινής ΜΙΤΤ, ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο καλύτερης παρουσίας χώρας «Country Presentation Award» για την μακρoχρόνια συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση και την ελκυστικότητα του ελληνικού περιπτέρου. Το βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές της Έκθεσης ΜΙΤΤ, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Tags:
έκθεση, τουρίστες, Τουρισμός, Μόσχα, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK