03:04 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εάν ο Αλεξάντερ Βίνικ εκδοθεί στις ΗΠΑ, τότε ο Ρώσος πολίτης δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί στη Ρωσία και θα είναι αδύνατη η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Εάν ο Ρώσος πολίτης Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως Mr Bitcoin, εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές στις ΗΠΑ, τότε θα είναι η αδύνατη η άσκηση ποινικής δίωξης από τις ρωσικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν θα εκδοθεί ποτέ στη Ρωσία, σχολιάζει η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Στο σχόλιο εξηγεί ότι, ΗΠΑ και Ρωσία δεν έχουν καμία συνθήκη για έκδοση και η αρχή της αμοιβαιότητας δεν εφαρμόζεται από την αμερικανική πλευρά.

Αναφέρεται ακόμα ότι «η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεργάζεται με την ελληνική πλευρά αυστηρά βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και σε πλήρη συμμόρφωση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Έκδοσης της 13ης Δεκεμβρίου 1957».

«Με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει καμία συνθήκη για την έκδοση, η αρχή της αμοιβαιότητας σε θέματα έκδοσης δεν εφαρμόζεται από την αμερικανική πλευρά», υπογραμμίζεται.

Ως εκ τούτου «στην περίπτωση έκδοσης του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίννικ στις ΗΠΑ, αυτός ο άνθρωπος δεν θα εκδοθεί ποτέ στη Ρωσική Ομοσπονδία από την αμερικανική πλευρά».

«Αυτό το γεγονός θα καταστήσει αδύνατο να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που διερευνάται από τις ανακριτικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υπογραμμίζεται στο σχόλιο.

Σχετικά:

Κυβερνητική πηγή: Ο Τσίπρας πριν πάει στη Μόσχα υποσχέθηκε την έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία
Ο ΔΣΑ ζητεί την παραίτηση της εισαγγελέως του ΑΠ για την υπόθεση Βίνικ
Tags:
έκδοση, Ρωσική Πρεσβεία, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, Ρωσία, ΗΠΑ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK