01:58 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τι απαντούν ΓΕΣ και υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το βίντεο, στο οποίο αλεξιπτωτιστής του Στρατού Ξηράς τραγουδάει το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης.

Επίσημη ανακοίνωση για το βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται αλεξιπτωτιστής του Στρατού Ξηράς να τραγουδάει το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ έκανε λόγο για παραβίαση των κανόνων που άπτονται της ασφάλειας ρίψεων.

Τόνισε δε, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται Απλή Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση της Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ), με στόχο τη «διερεύνηση των συνθηκών που άπτονται αποκλειστικά και μόνο στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας».

Υπενθύμισε, επιπλέον, ότι η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων, την οποία «οφείλει να συνεχίσει».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου "Μακεδονία Ξακουστή" από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα» έσπευσε να προσθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο βίντεο ελήφθη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του αλεξιπτωτιστή, Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος στη συνέχεια το ανήρτησε στο Facebook.

Το επίμαχο βίντεο, μάλιστα, συνοδευόταν από το εξής κείμενο: «Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας….Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα»

»Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική….Έτσι Λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους».

»Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες….Αντιθέτως,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα….Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ».

Ερώτηση της Ν.Δ. στη Βουλή

Με αφορμή το όλων θέμα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη, ζητώντας απαντήσεις για τα εξής:

* Έχουν εκδοθεί διαταγές σχετικά με απαγόρευση του άσματος «Μακεδονία Ξακουστή» προς τους οπλίτες και τα στελέχη των Ε.Δ., καθώς και ανάκρουσης του άσματος κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών και παρελάσεων;

* Θα παιανίσει το εν λόγω άσμα κατά τη διάρκεια της επικείμενης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου;

Σχετικά:

Το «αντίο» του πρώην αρχηγού ΓΕΣ
Εξιτήριο έλαβε ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ
Στο νοσοκομείο ο αρχηγός ΓΕΣ
Tags:
αλεξιπτωτιστής, στρατιώτης, Στρατός Ξηράς, Νέα Δημοκρατία, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ΓΕΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Βασίλης Κικίλιας, Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK