Κορδέλα της αστυνομίας

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Κλειστοί θα είναι πολλοί δρόμοι στην Αθήνα την Κυριακή καθώς η Τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Τροχαία την προσεχή Κυριακή, 17 Μαρτίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας.

Η Τροχαίας Αττικής θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε λεωφόρους, δρόμους και πλατείες του δήμου Αθηναίων από το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Συγκεκριμένα, προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστεί την Κυριακή από τις 7:00 έως τις 13:00 στους εξής δρόμους:

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το τμήμα μεταξύ της Βασιλίσσης Όλγας και της Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους οδούς ως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή θα ισχύσει από τις 5:00 έως τις 14:00.

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλίσσης Όλγας και Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στις Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Φιλελλήνων και Σόλωνος σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

Στην πλατεία Ομονοίας.

Στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της πλατείας Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στην Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 7:00 έως 11:00.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στην Καλλιρόης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στις Αθ. Διάκου, Ηρ. Αττικού, Αραβαντινού και Ησιόδου σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στην Πειραιώς, στο τμήμα μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στην Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στον δρόμο δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας.

Στην οδό Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Στην Μονής Πετράκη, στο τμήμα μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Στη Χαζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Στη Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Στην Τσόχα, στο τμήμα μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

Στην Αρδηττού, στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Κόμβοι κάθετης διέλευσης

Την Κυριακή θα ισχύει, επίσης, απαγόρευση της κάθετης διέλευσης από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία.

Εξαίρεση αποτελούν οι εξής ελεγχόμενοι κόμβοι κάθετης διέλευσης:

Λεωφόρος Αλεξάνδρας — Ιπποκράτους

Λεωφόρος Αλεξάνδρας — Χαριλάου Τρικούπη

Πατησίων — Κοδριγκτώνος

Πατησίων — Στουρνάρα

Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας — Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας)

Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας — Παπαδιαμαντοπούλου

Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας — Κόκκαλη

Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας — Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.)

Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου — Ριζάρη

Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου — Βασ. Γεωργίου

Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου — Λ. Βασ. Σοφίας

Η διακοπή της κυκλοφορίας στους παραπάνω δρόμους θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ωστόσο, ο χρόνος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μπορεί να παραταθεί η να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών ή ακόμη και να μην εφαρμοστούν εάν επιβάλλεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες, σημειώνεται στην ανακοίνωση της τροχαίας που δημοσιεύει ο ΣΕΓΑΣ.

Tags:
κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστοί δρόμοι, Ημιμαραθώνιος Αθήνας, Τροχαία, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK