20:56 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Κάλπη

Πότε και πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του Ην. Βασιλείου στις ευρωεκλογές

© Sputnik / Kostis Ntantamis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την ημερομηνία που θα μπορέσουν να ψηφίσουν οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Το Σάββατο 25 Μαϊου θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως έκαναν γνωστό στην απόφασή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας (1a Holland Park, W11 3TP), όπου θα λειτουργήσει εκλογικό τμήμα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση το Brexit δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου, με αίτηση που θα συμπληρώνεται μέσω του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και θα εκτυπώνεται σε τρία αντίγραφα.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τον τόπο διαμονής ο ψηφοφόρος θα πρέπει να καταθέτει τα τρία αντίγραφα στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα άμισθα προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds, Birmingham και Belfast, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

Η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρός λόγος.

Tags:
ψήφος, ευρωεκλογές, εκλογές, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK