Αντιρατστιστικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από το κέντρο της Αθήνας που ήταν κλειστό λόγω συγκέντρωσης και αντιρατσιστικής πορείας προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», του δήμου Αθηναίων, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βικτωρίας και στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις στους πρόσφυγες», οι διαδηλωτές θέλησαν να στείλουν δυναμικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Όπως αναφέρουν οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «απαιτούν», μεταξύ άλλων, «να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ», καθώς επίσης ζητούν τη «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, και ίσα δικαιώματα για όλους».

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Tags:
φασισμός, πόλεμος, φτώχεια, ρατσισμός, συλλαλητήριο, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK