19:02 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατεβάζουν ρολά σήμερα περίπου 1.000 καταστήματα του χώρου της εστίασης που διαμαρτύρονται για την αυξημένη φορολογία. Στις 11 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Χωρίς καφέ και εστιατόρια θα μείνει σήμερα οι Πάτρα καθώς οι καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο για ένα 24ωρο για να διαμαρτυρηθούν για την αυξημένη φορολογία. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μαγαζιά στο Αίγιο.

Σε καθολική συμμετοχή προσβλέπει ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, καθώς εκτιμά ότι θα μείνουν κλειστοί σήμερα 1.000 χώροι εστίασης. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στις αλυσίδες φούρνων που διαθέτουν και καφέ να πωλούν σήμερα μόνο ψωμί αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση, όπως δήλωσε στο thebest.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για το τι θα πράξουν όμως σε περίπτωση που βρεθούν απέναντί μας θα ακολουθήσει από την πλευρά μας εμπάργκο. Κανείς μας δεν θα αγοράσει για το κατάστημα του ψωμί από φούρνο της Πάτρας» ανέφερε ο κ. Στεργίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Γεωργίου. Οι καταστηματάρχες προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που έχουν σύνθημα, «κλείνουμε για να μην κλείσουμε».

Διεκδικούν μεταξύ άλλων, μονοψήφιο ΦΠΑ, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών, ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο) και εξ ορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους.

Tags:
καφετέρια, εστιατόριο, Φορολογία, Πάτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK