05:38 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των ελληνικών αρχών προκειμένου να εντοπίσουν τι ακριβώς έκανε, πού πήγε και με ποιους μίλησε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα, το 2016.

Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών βρίσκεται η διαδρομή του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία και τι ακριβώς έκανε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ο Μπρέντον Τάραντ είχε έρθει στην Ελλάδα στις 20 Μαρτίου 2016 με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε 15νθήμερη διαμονή στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Σαντορίνη.

Στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 είχε διέλθει δύο φορές από την Ελλάδα με πτήσεις transit.

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τις διαδρομές του δράστη στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενες στο αίτημα των αρχών της Νέας Ζηλανδίας και της Interpol.

Πλέον οι ελληνικές αρχές, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν επικεντρωθεί στην εξακρίβωση των όσων έκανε ο δράστης του μακελειού, όπως πού ακριβώς πήγε και ποιους συνάντησε, όσο βρισκόταν στην Ελλάδα.

Οι έρευνες διεξάγονται σε εντατικούς ρυθμούς, ενώ εξετάζονται και οι λέξεις ελληνικού ενδιαφέροντος που είχε γράψει στα όπλα του ο μακελάρης, δηλαδή το «Turkofagos» αλλά και το «Lepanto» που ήταν ονομασία της Ναυπάκτου.

Tags:
Interpol, Ελληνική Αστυνομία, Μπρέντον Τάραντ, Κράιστσερτς, Ναύπακτος, Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK